prøv fiskelykken

 

På vegne av grunneier selger vi fiskekort som gjelder for fiske i øvre del av Mårfjorden, Kåsadalen og Skjorteelva.

Man kan også leie båt til bruk på Mårfjorden.

Mårfjorden
Mårbu Seter og Fjellstue ligger i nordenden av Mårfjorden. Vannet er delt av fylkesgrensa mellom Viken og Telemark og Vestfold, og det er den delen av fjorden som ligger i Viken som fiskekortet gjelder for. Her er det best å fiske fra båt, eller fra land oppe i oset helt i øvre enden. 
Det er fanget mye fin stekefisk i Mårfjorden og den uoffisielle rekorden sier hele 72 stykker på en dag!

Kåsadalen
Drømmer du om fisk over både 1 og 2 kilo er nok den vel times lange fotturen opp til Kåsadalen verdt å ta. Her fisker man fint fra land.

Fornøyd storfisker

Skjorteåe
Like bak hytta renner det forbi en liten elv som går fra Skjortesetra i nord og ut i Mårfjorden.

Her går det fin og bitevillig bekkørret perfekt for de minste. Det ryktes også om en og annen kilosfisk i enkelte av kulpene oppover.

Kulpene byr for øvrig på forfriskende bad når temperaturen i selve Mårfjorden er litt for frisk.

 

De navnløse vannene..
På Skjorteterrenget, også kalt HA62 Skjorte, finnes det noen små, navnløse vann.
Gjeteord går om at grandnkel Even og grandonkel Ola i sin tid satte ut noen ørret i noen av disse vannene. Kanskje litt lotto hvorvidt fiskelykken er stor i disse vannene, men det er i alle fall lov å prøve.

I peisestua på hytta har vi kopi av en fisk tatt i et av disse vannene - ørreten var på over 2 kg og fiskeren selv stolt som en hane, men flere detaljer om akkurat hvor ville han ikke røpe.

Vil du prøve fiskelykken hos oss? Send oss en melding her

Får dere fisk dere ønsker å ha med hjem har vi som regel plass i fryseren frem til avreise - bare husk på den når dere skal dra.