Ofte stilte spørsmål

Her har vi forsøkt å gi en oversikt over de fleste ting vi får spørsmål om. Lurer du på noe annet er det bare å ta kontakt så skal vi hjelpe så godt som mulig.

Hvorfor er det to forskjellige hytter som heter Mårbu?
Det stemmer - det er to Mårbu-hytter som ligger bare et steinkast unna hverandre.
Vi er Mårbu Seter og Fjellstue, og naboen vår heter Mårbu Turisthytte.
Vi holder til på den opprinnelige Mårbu-hytta som hadde sin oppstart allerede i 1928 - da drevet av våre oldeforeldre i kombinasjon med seterdrift. En lang historie kort; trafikken av fjellglade fortturister på Hardangervidda økte, og vår gamle seter ble etter hvert for liten. Derfor besluttet DNT å bygge en ny og større hytte og fikk tomt til dette like ved siden av. Denne stod ferdig i 1957 og det var også våre oldeforeldre som var det første vertskapet her - samtidig som de holdt seterdriften på nabohaugen.
Med tid og stunder har turisthyttas drift fortsatt i DNTs regi. Våre besteforeldre ønsket imidlertid å restaurere og utvide noe på den gamle setra. Som sagt så gjort, og i 2000 stod Mårbu Seter og Fjellstue ferdig i ny drakt. I dag er vi så heldige å få lov å være fjerde generasjons "Mårbudeier" på det vi synes er Hardangerviddas koseligste fjellstue.

Hva slags type rom har dere?
Alle våre rom er 1-3 sengsrom, altså dobbeltrom med mulighet for ekstraseng.

Risikerer man å dele rom med fremmede?
Ikke hos oss! Her får du eller dere ha rommet deres i fred selv om det skulle være en ledig seng eller to.

Har dere rabatt for DNT-medlemmer?
Hos oss gjelder samme, gode pris for alle gjester uavhengig av medlemsskap i DNT. 

Hva slags mat serverer dere?
Til frokost serverer vi en buffet med hjemmebakt brød, knekkebrød og forskjellig pålegg, vår hjemmelagde granola med yoghurt og honning og deilig ferskbrygget kaffe.

Ofte setter vi også frem oldemors gamle takke og en deilig svelerøre for en søt start på dagen eller noe ekstra godt til nistepakka.

Til middag serverer vi en deilig 3-retters middag basert på ulike retter innen norsk tradisjonskost basert på norske råvarer.
Har du allergier eller intoleranser, gi oss beskjed på forhånd så ordner vi dette.

 

Kan man ha med hund?
Hos oss er firbeinte turkamerater hjertelig velkomne! For å ha med hund betaler du et ekstra rengjøringsgebyr på 100,-. Av hensyn til andre gjester, er det kun tillatt å ha hunden på eget rom.

 

Har dere skjenkebevilling?
Det har vi, og vi tilbyr et lite utvalg av øl, vin og brennevin i resepsjonen.
Det er ikke lov å nyte medbrakt alkohol i våre fellesarealer.

 

Passer dette stedet for barn?
Absolutt! Adkomsten er lettvint med bil og båt, og avstanden fra brygga og bort til hytta er ikke lang. Vi kan også være behjelpelig med transport av baggasje. Terrenget rundt hytta er flatt og lettgått. 

 

Hvor lang tid tar båtturen over fjorden?
Turen tar ca. 40 minutter.

 

Må man bestille på forhånd?
Ja! På grunn av korona må alle opphold forhåndsbestilles.
Kontakt oss direkte på mail maarbuseterogfjellstue@gmail.com eller bruk kontaktskjema her.