top of page

Bilder

Omgivelsene våre

Frisk luft og vakker natur

Østsiden av Hardangervidda er i motsetning til den vestlige delen, preget av et flatere og mer åpent terreng. Mårbu Seter og Fjellstue ligger i enden av Skjortedalen.

 

Går du opp på toppen av lia, kan du ved klarvær skimte Hardangerviddajøkulen mot nord, og fra trappa vår kan du se Gaustadtoppen i enden av vakre Mårfjorden.

Smakfulle opplevelser

Et glimt fra matfatet​

Mat er ikke bare nødvendig, men kan også være en opplevelse i seg selv.

 

Her hos oss lager vi så mye vi kan fra bunnen av, til både frokost og middag.

 

Vi benytter også lokale matvarer fra Uvdal og Numedal til mye av det vi lager. Her er ingen utdannet kokk, men "kokka" Marie er opplært av driftige bestemødre og mamma Eli. Vi håper bildene kan friste til en matopplevelse her på Mårbu - Velbekomme!

Historiske sus

Historien vår

Mårbu Seter og Fjellstue er den eldste turisthytten i området.

 

Det hele startet i 1918, da to forstkandidater som hadde fått leie terrenget til rypejakt, også satte opp en liten jakthytte på 60 kvm. Leiekontrakten var på 10 år, og hytta skulle kjøpes tilbake når kontrakten gikk ut.

Etter fire år, bestemte forstkandidatene at hytta skulle selges ut til Skien Telemark Turistforening. Derfor ble hytta drevet som turisthytte fra 1923-1928. Da hadde leiekontrakten til forstkandidatene gått ut, og hytta ble kjøpt tilbake til vår familie. Fra 1929 drev Georg og Marie Prestegården Mårbu som turisthytte og seter, helt fram til 1957.

 

I 1957 ble det samtidig bestemt å oppføre en ny, større turisthytte som Georg og Marie skulle drifte - og det er dette som i dag er Mårbu Turisthytte. Fra da av ble Mårbu Seter og Fjellstue driftet som selvbetjent turisthytte, samtidig som Marie holdt kuene her.

Marie drev setersdrift og turisthytta helt fram til 1990, da var hun 85 år gammel!

 

Etter hennes velfortjente pensjon, tok Mary og Odd Prestegården over driften, og fortsatte med selvbetjeningshytta fram til 1998. Da startet byggeprosessen som resulterte i slik Mårbu Seter og Fjellstue er i dag: Flere soverom, større spisesal og større peisestue. Og ikke minst, vi gikk fra å være selvbetjent, til betjent turisthytte. I 2022 utvidet vi fjellstua med et nytt og moderne kjøkken og flere soverom til oss som jobber her.

I dag driftes hytta fortsatt av familien Prestegården. Marie, - oldebarnet til Marie og Georg, og barnebarnet til Mary og Odd, er bestyrer. Hun får god hjelp fra sine foreldre, Eli og Geir, og hennes tre yngre søsken, Ingrid, Siri og Erik.

Velkommen inn

Slik har vi det hos oss

En liten titt innom setra vår.