top of page

Jakt og fiske

En jeger gjemmer seg i en fjellsprekk på Hardangervidda

Mårbu Seter og Fjellstue ligger i Skjorteterrenget også kalt HA 62 Skjorte. Her er vi selv grunneiere og tilbyr reinskort basert på den årlige utdelte kvoten.

Terrenget leies også ut til rypejakt. 

Reinsjakt og rypejakt

To lykkelige fiskere i båt viser frem fangsten.

Sluk og dupp eller fluefiske, fra båt eller land eller elvelangs?

 

Vi har flere gode muligheter for fiske med utgangspunkt fra hytta. Du kan leie en båt du kan bruke på Mårfjorden, rusle oppover langs Skjortebekken eller gå inn til sagnomsuste Kåsadalen.

Vi selger fiskekort til øvre del av Mårfjorden, Skjortevassdraget og Kåsadalen, og hjelper deg gjerne med både fiskekort og leie av båt.

Får du fisk som du ønsker å ha med deg hjem har vi som regel plass i fryseren frem til avreise - bare husk på den når du skal dra.

Les videre for å finne de gode fiskeplassene rundt oss.

Prøv fiskelykken

Mårfjorden byr må mye bra fiske.JPG

Mårbu Seter og Fjellstue ligger i nordenden av Mårfjorden. Vannet er delt av fylkesgrensa mellom Viken og Telemark og Vestfold, og det er den delen av fjorden som ligger i Viken som fiskekortet gjelder for. Her er det best å fiske fra båt, eller fra land oppe i oset helt i øvre enden. 


Det er fanget mye fin stekefisk i Mårfjorden og den uoffisielle rekorden sier hele 72 stykker på en dag!

Mårfjorden

Drømmer du om fisk over både 1 og 2 kilo er nok den vel times lange fotturen opp til Kåsadalen verdt å ta. Her fisker man fint fra land.

Kåsadalen

En blid fisker viser frem en svær ørret

Like bak hytta renner det forbi en liten elv som går fra Skjortesetra i nord og ut i Mårfjorden.

Her går det fin og bitevillig bekkørret perfekt for de minste. Det ryktes også om en og annen kilosfisk i enkelte av kulpene oppover.

Kulpene byr for øvrig på forfriskende bad når temperaturen i selve Mårfjorden er litt for frisk.

Skjorteåe

En liten jente går over en bru på Hardangervidda

På Skjorteterrenget, også kalt HA62 Skjorte, finnes det noen små, navnløse vann.

 

Gjeteord går om at grandonkel Even og grandonkel Ola i sin tid satte ut noen ørret i noen av disse vannene. Kanskje litt lotto hvorvidt fiskelykken er stor i disse vannene, men det er i alle fall lov å prøve.

I peisestua på hytta har vi kopi av en fisk tatt i et av disse vannene - ørreten var på over 2 kg og fiskeren selv stolt som en hane, men flere detaljer om akkurat hvor ville han ikke røpe.

Stille vann i sol på Mårbu, Hardangervidda

De navnløse
vannene

bottom of page